[Foto’s & Video] Ontruiming bij Hooge Hoenderberg

8 augustus 2013 - 14:21:41 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Politie

Ontruiming_HHGroesbeek_PSDe politie is op dit moment bezig om het gekraakte terrein bij De Hooge Hoenderberg te ontruimen. Het gaat er soms heftig aan toe, weet fotograaf Piet Spanjers.

De krakers werden opgeroepen middels een brief om binnen 45 minuten het terrein te verlaten. Hierna werd alles afgevoerd door de gemeente en een transportbedrijf. Er zijn overal bordjes verboden toegang geplaatst.

Zo`n dertig man aan politie en evenveel bezetters zijn aanwezig. Twee bezetters zijn gearresteerd en weggevoerd in een arrestantenauto. De pers mag het terrein niet op. Naar verluidt is er om 15:00 uur een rechtszitting over deze zaak. Dan zal meer duidelijk worden.

Het terrein werd in juni bezet door een groep krakers. Deze groep van krakers die zich Klein Zwitserland noemt, wilde het in de vergetelheid geraakte landgoed gaan verzorgen. Via diverse procedures heeft de gemeente geprobeerd om de krakers weg te krijgen. In eerste instantie tevergeefs.

Update 08-08-2013, 17:45 uur
De ontruiming is legaal. Dat is de uitspraak van de rechter donderdagmiddag. Er wordt nu van alles gedaan op het terrein door politie en diverse bedrijven. Tevens is er bewaking met hond en betonnen opstakels.


Foto’s en video’s met dank aan Piet Spanjers!

Bron: 112Groesbeek.nl

Tags: , , , ,
 1. stekkenberger schreef:

  Dit hadden ze de al vanaf de eerste dag moeten doen toen die gasten daar zaten.

 2. kloeke schreef:

  kost wat….En wie kan dat betalen? bedankt stelletje niksnutters!opgeruimd staat netjes

 3. groesbeekse schreef:

  Wat een gezeik hierover. Als Den Haag zo door gaat kunnen wij op den duur allemaal in het bos wonen met al die bezuinigingen. Ik had geen last van hun.

 4. joop schreef:

  ik vind dat ze goed gehandelt hebben weg met dat tuig geen waarschuwing meteen eraf als wij iets verkeerd doen krijgen we ook geen waarschuwing ergens voor