Grote stroomstoring in heel Groesbeek (en omstreken)

1 augustus 2013 - 17:50:35 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

foto (6)Groesbeek, maar ook Malden, Millingen a/d Rijn, Berg en Dal en Heilig Landstichting, zijn donderdagmiddag getroffen door een grote stroomstoring. De stroomstoring begon omstreeks 16:00 uur. Veel winkels in Groesbeek sloten uit hun deuren omdat ook pinautomaten en kassa’s niet meer functioneerde. Bij de Lidl zijn noodaggregaten geplaatst om de koelingen weer op gang te krijgen.

Mobiel bellen was tijdens de storing ook niet mogelijk, waardoor het noodnummer 112 dan ook niet gebeld kon worden. Bellen via het netwerk van KPN of glasvezel bleek door de storing ook niet mogelijk. Of dit tot gevaarlijke situaties heeft geleid is ons niet bekend.

De stroom wordt nu weer gefaseerd aangezet in delen van Groesbeek. Liander, de netbeheerder van stroom en gas, meldt op haar website dat de oorzaak onbekend is. Bij de getroffen afnemers staat <25, dit getal lijkt ons onwaarschijnlijk aangezien geheel Groesbeek en omgeving geen stroom had. Het lijkt erop dat iedereen in Groesbeek en omstreken weer is voorzien van stroom.

 1. pietje schreef:

  Wie betaalt de schade die is ontstaan door de stroomstoring?

 2. Rob van Elst schreef:

  de horst heeft weer stroom om 18:14

 3. Rikkert schreef:

  Welke schade? Een koelkast of vriezer kan makkelijk een paar uur zonder stroom.

 4. groesbeek schreef:

  niet zo moeilijk he als je niet kan bellen voor storing ook mobiel bellen lag eruit dan kan ik ook zeggen minder dan 25 afnemers

 5. els phoelich schreef:

  Wij hebben hier op de van de veldeweg 3 uur zonder stroom gezeten half 5 ging ie uit en net na half 8 ging ie weer aan…