[Update] Opnieuw kans op noodweer

26 juli 2013 - 10:16:24 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

bootjemansbergDit weekend is er opnieuw kans op zware regen- en onweersbuien. Hiervoor waarschuwen diverse meteorologen vrijdagochtend.

Heel het weekend code geel
Voor het hele land geldt vrijdag 26 juli en zaterdag 27 juli dan ook een code geel, afgegeven door het KNMI. Voor onder andere de provincie Gelderland is deze waarschuwing zondag 28 juli ook nog geldig. Er is het gehele weekend kans op enkele stevige onweersbuien, mogelijk met hagel en windstoten. Lokaal kan er kortdurend veel regen vallen. Deze buien ontstaan vaak plotseling, waardoor men de neerslagradar goed in de gaten moet houden.

Aanhoudende hitte
Er is ook nog een code geel voor de aanhoudende hitte. Donderdag was de eerste officiƫle hittegolf sinds 2006 een feit. Pas na het weekend, en tijdens de mogelijke buien, nemen de temperaturen iets af. In de tweede helft van volgende week stijgen de temperaturen weer naar zomerse waarden.

Estofex
Estofex, een site die zich bezig houdt met voorspellingen omtrent noodweer, heeft voor een groot gedeelte van Nederland een level 2 afgegeven. Dit is het een-na-hoogste level. Ook zij waarschuwen voor stevige buien, mogelijk met hagel.

Eerder deze week al problemen door noodweer
Dinsdag werd Groesbeek al getroffen door noodweer. Dit zorgde op veel plaatsen voor chaos. Op de Mansberg maakte men dankbaar gebruik van de regenval: daar werden bootjes ingezet. In totaal viel er zo`n 50 mm regen in korte tijd.

Update 27-07-2013
Estofex heeft vrijdagavond voor zaterdag en zondag (van 06:00 uur tot 06:00 uur) een LEVEL 3 afgegeven. Dit is het hoogste level. De provincie Gelderland en delen van Brabant en Limburg vallen binnen het level 3-gebied. Voor de rest van Nederland geldt level 2. De site waarschuwt voor zwaar weer, dat mogelijk gepaard gaat met storm. Een level 3 voor Nederland wordt niet vaak gegeven.

Estofex_level_3_27062013
Estofex heeft vrijdagavond een level 3 voor delen van Nederland afgegeven. Klik op het plaatje voor een groter formaat!

Wij raden u aan de weerberichten goed in de gaten te houden!

Bij eventueel noodweer kunnen foto’s gemaild worden naar: [email protected]

Bron: 112Groesbeek.nl

Tags: , , ,