Chaos in Groesbeek door regen

23 juli 2013 - 21:10:51 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen, Brandweer

MansbergDe enorme regenval heeft dinsdagavond voor de nodige overlast in Groesbeek gezorgd. Rond 19:15 uur begon het te regenen en sindsdien regent en onweert het aan een stuk door. Ondertussen nemen de buien in activiteit af.

Straten in korte tijd blank
De piek was was tot 20:30 uur. In een korte tijd stonden diverse straten in Groesbeek blank, maar het centrum hield het droog. Een bewoner van de Mansberg heeft uit voorzorg zijn auto in de wijk neergezet, de persoon was bang dat door de golven van de auto’s het water naar binnen komt. Inwoners maakten dankbaar gebruik van de regenval en pakten de bootjes erbij. Aan de Gooiseweg is een huis ondergelopen. De welbekende bocht op de Gooiseweg heeft opnieuw voor problemen gezorgd; er was wederom wateroverlast.

112-meldingen
De 112-meldingen lieten ook niet lang op zich wachten. De brandweer van Groesbeek werd opgeroepen voor stormschade bij het Binnenveld en wateroverlast bij De Gaffel. Het hele gebied De Gaffel / De Strekel / De Sikkel stond onder water.

Droogte in juli
De regen was het logische gevolg van een lange tijd van droogte. Op maandagavond na heeft het in juli amper geregend. Volgens Buienradar blijven de buien nog tot zeker 23:00 uur in deze regio actief. Ook voor woensdag worden er regen- en onweersbuien verwacht. De temperatuur daalde met bijna tien graden tijdens deze buien.

Sterk optreden Groesbeekse brandweer
De Groesbeekse brandweer heeft dinsdagavond ondanks de drukte snel en adequaat gereageerd. Men is met man en macht bezig om daar waar het nodig is te helpen.

Tags: , ,
  1. groesbeker schreef:

    mijn huis ook vol gelopen met water op de pastoorhoekstraat kelder vol en garage vol de auto kap door een put deksel enz veel schade ook matriaal spullen nu maar boel schoonmaken