[Update] Weinig neerslag in Groesbeek, code geel

19 juni 2013 - 13:59:06 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

noodweerHet KNMI heeft voor het hele land code geel afgegeven omdat er woensdagmiddag en woensdagavond zware onweersbuien worden verwacht. Woensdagochtend kregen bepaalde delen van het land al te maken met onweer, regen en soms ook hagel.

Zware onweersbuien verwacht

De waarschuwing voor het hele land is vanaf 11:00 uur geldig en blijft maarliefst 43 uur van kracht. Verwacht wordt dat de temperaturen woensdagmiddag in het oosten en zuiden op gaan lopen tot boven de 30 graden. Daar ontstaan in de middag en avond nieuwe buien, mogelijk zeer zware exemplaren met windstoten tot 110 km/uur en veel neerslag in korte tijd.

Estofex level 2

Ook Estofex, een site gespecialiseerd in de voorspelling van noodweer, geeft aan dat er slecht weer op komst is. De site heeft voor de BeNeLux een level 2 afgegeven. Zij verwacht hagel, zware windstoten en een grote hoeveelheid neerslag.

Einde tropische temperaturen

Voor donderdag en vrijdag wordt er lokaal in korte tijd veel neerslag verwacht. Onweersbuien zijn dan ook niet uitgesloten. De temperaturen zullen wel weer dalen naar een graad of 19, waardoor de hitte c.q benauwdheid weer verdwijnt. Vooral in het weekend lijkt het eerder herfst dan zomer te worden.

Update 20-06-2013, 14:00 uur
De verwachtingen voor woensdagmiddag en -avond kwamen niet uit. Het bleef in Nederland rustig qua weer. Het KNMI waarschuwt donderdag echter opnieuw voor onweer, maar ook voor hevige neerslag in korte tijd. Volgens Buienradar zouden de buien rond 14:00 uur onze regio moeten bereiken. Op diverse plaatsen in het (noord)oosten van het land komen al meldingen van zware buien binnen.

Update 20-06-2013, 14:40 uur
In de provincies Gelderland, Overijssel en Drenthe moet men de komende uren rekening houden met zware regen- en onweersbuien. Het KNMI heeft hiervoor code oranje afgegeven. De buien gaan gepaard met hagel en lokaal veel neerslag. De zware buien trekken de komende uren langzaam naar het noordwesten en noorden van het land. Elders is er kans op een enkele regen- of onweersbui.

Update 20-06-2013, 16:05 uur
Groesbeek heeft donderdagmiddag weinig gemerkt van extreem weer. Vooral het gebied rondom Enschede is getroffen door noodweer. Het KNMI heeft de code oranje voor de provincie Gelderland inmiddels ingetrokken. Code geel blijft tot vrijdagochtend 10:00 uur nog wel van kracht; er wordt plaatselijk onweer en hagel verwacht. Voorlopig blijft het echter droog, het regengebied trekt naar het westen weg en vanuit het zuiden klaart het weer op.

Wij raden u aan om de weersverwachtingen goed in de gaten te houden.

Bij noodweer kunnen foto’s en informatie gemaild worden naar [email protected].

Bron: 112Groesbeek.nl

Tags: , ,