Politie onderzoekt mishandeling paarden

7 juni 2013 - 12:29:43 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

Politie (VOA)De politie onderzoekt momenteel drie ernstige mishandelingen van paarden in Malden en Groesbeek. Direct na de eerste mishandeling in Malden riep de politie al de hulp van de burgers in. Deze mishandeling vond plaats in een weiland aan de Bosweg tussen donderdag 11 april 18.00 uur en vrijdag 12 april 16.30 uur. Nu vraagt de politie nogmaals speciaal aandacht voor ook de andere mishandelingen.

In mei zijn nog twee meldingen geweest van mishandeling van paarden. Deze stonden in een weiland aan de Lagewald in Groesbeek. De eerste mishandeling moet zijn gepleegd tussen 9 en 12 mei en de andere mishandeling tussen 20 en 22 mei. In alle gevallen zijn de geslachtsdelen van de merries bewerkt met een scherp voorwerp. De politie houdt er rekening mee dat het om dezelfde dader gaat.

Er is een getuige die op maandagochtend 13 mei bij het weiland in Groesbeek een donkere terreinwagen heeft gezien. Niet bekend is of die iets met de mishandelingen te maken heeft. Wij willen graag in contact komen met de bestuurder van die donkere terreinwagen.

Daarnaast wil de politie graag in contact komen met getuigen of mensen die menen wat gezien te hebben. Meld dit dan bij de politie, te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Bron: Politie.nl

  1. richard schreef:

    Wat een lafbekken tegen dieren durven ze het wel

  2. stom schreef:

    De mensen die zoiets doen,mogen ze van mijn het zelfde mee doen bah vreselijk gewoon!!!!

  3. groesbeker schreef:

    ze moeten zijn ballen er af hakken zonder een verdoving hoe kun je nu een liefde vol paard zo iets aan doen