Plundering 17 kievitsnesten: activiteit afgelast

8 mei 2013 - 21:22:59 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen, Politie

politie_hvdbBij de opening van het nieuwe uitzichtpunt bovenop het stort bij De Bruuk, op woensdag 8 mei, bleken tot verbijstering van de aanwezigen alle kievitsnesten (17 in totaal) in de nabijgelegen graslanden te zijn geplunderd.

Dit is gedaan door mensen. De activiteit van Weidevogelbescherming Groesbeek tijdens de Nationale Vogelweek (t/m 12 mei) is daarom afgelast. Ter gelegenheid van die week zouden de vrijwilligers van Weidevogelbescherming Groesbeek van 9 t/m 12 mei iedere morgen met een telescoop op het nieuwe uitzichtpunt bovenop het stort bij De Bruuk staan. Men zou dan langs kunnen komen om naar de kieviten en hun jongen te kijken.

De weidevogelbeschermers, WMG, gemeente Groesbeek en andere aanwezigen bij de opening hebben met afschuw gereageerd op deze stroperij. Er zal aangifte worden gedaan bij de politie.

Getuigen die iets gezien denken te hebben, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie Team Groesbeek.

Bron: Website Milieubeheer Groesbeek (WMG)

  1. willie liebers schreef:

    de nachtboswachter laat de natuur zijn gang gaan en blijf er af je hebt toch nog wel gevoel in je en doe iets nuttigs ik heb er geen woorden voor het is zo zinloos en brengt veel verdriet teweeg