Jonge bosuil gered door brandweer

30 april 2013 - 16:32:40 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

Hoogwerker brandweer Groesbeek 112GroesbeekDe brandweer van Groesbeek heeft dinsdagmiddag een jonge bosuil, ook wel een takkeling genoemd, gered. Het arme beestje kwam omstreeks 13:00 uur vast te zitten.

De brandweer werd niet veel later opgeroepen om met gepaste spoed (PRIO 2) naar de Ds. J.A Visscherlaan te komen. Omstanders hadden namelijk gezien dat het beestje vast kwam te zitten in een spoorwegovergangspaal en er vervolgens niet meer uit kon. Met een pneumatische schaar is de paal opengeknipt en het dier, nadat het eerst nog werd onderzocht op eventuele verwondingen, de vrijheid gegeven.

Dit alles gebeurde onder grote publieke belangstelling. Henk Eikholt, zelf ook aanwezig om het dier te redden, heeft foto’s van de reddingsactie op Twitter (@HenkEikholt13) gezet.

  1. willie liebers schreef:

    de nachtboswachter een keer wat anders goed werk brandweer groesbeek en henk staatsbos beheer jullie hadden deze mensen wel een bloementje mogen aan bieden jullie krijgen toch al geld genoeg binnen door de bomenkap en driestroom en let wat beter op in ons mooien bos ten tijden van jan meester was het veel beter geregeldt