Gemeente Groesbeek is waar wij voor (be)staan!

13 april 2013 - 00:00:17 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

header_die_we_niet_willen

Het ziet er naar uit dat de naam van de nieuw te vormen gemeente, “Berg en Dal” wordt. De colleges van de gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek hebben dit besloten. Het kan toch niet zo zijn dat DeGroesbeek.nl straks “www.DeBergenDal.nl” wordt? Dat de grootste carnavalsoptocht van Nederland onder gemeente Berg en Dal valt? Dit alles zonder een representatieve steekproef onder de inwoners. Wij ontvangen signalen dat veel Groesbekers om uiteenlopende redenen tegen de naamswijziging van de gemeente zijn.

Laat uw stem gelden nu het nog kan!

Wij, als Groesbekers, hebben echter de mogelijkheid om kenbaar te maken dat wij hier anders over denken. Op 17 april 2013 van 19:30 uur tot 21:30 uur is er in de drie gemeenten een inloopavond waarbij inwoners hun mening over deze gemeentenaam kunnen geven. Dit is de enige manier waarop de burgers bij de besluitvorming worden betrokken. De drie gemeenteraden nemen op 29 mei 2013 een definitief besluit.

We willen alle Groesbekers dan ook oproepen om op woensdag 17 april tussen 19:30 uur en 21:30 uur naar het gemeentehuis in Groesbeek te komen om uw stem te laten horen en natuurlijk te stemmen voor gemeente “Groesbeek”. Print onderstaande flyer uit en plak het voor uw raam en in uw auto. We moeten ons hard maken voor onze gemeente Groesbeek.

Twitter, Facebook en petitie

Er zijn door inwoners Twitter en Facebookaccounts met betrekking tot de naamswijziging aangemaakt.

Facebook: “Ik wil blijven zeggen ik kom uit Groesbeek”.

Facebookgroep: Gemeente Groesbeek Facebookgroep.

Twitter: @Groesbeekblijft.

Petitie Sociaal Groesbeek: Petitie behoud gemeentenaam.

gemeenteGroesbeek_small

 1. Joop schreef:

  Natuurlijk wil iedere Groesbeker dat Groesbeek Groesbeek blijft , en zo zou het moeten zijn.
  Echter, ik denk dat de heren bestuursleden ons Groesbeek al lang verkwanseld hebben, SCHANDE.

 2. Erik schreef:

  “Print onderstaande flyer uit en plak het voor uw raam en in uw auto. We moeten ons hard maken voor onze gemeente Groesbeek.”

  Flyer? Hoezo ouderwets?!

  Wil je groot publiek?

  Maak een facebook pagina aan met daarin de oproep om allemaal 17 april naar het gemeentehuis te komen.
  De pagina zal door veel mensen worden geliked en gedeelt! Binnen enkele dagen zullen duizende groesbekers de omroep hebben gelezen!

  Wil je protest? Wil je veel groesbekers bij het gemeentehuis krijgen? Betrek social media, Facebook & Twitter en geen simpel flyertje!

  Erik.

 3. Erik schreef:

  Dus 112groesbeek, weet wat je te doen staat en maak een facebook pagina!
  Plaats de link hier ergens op de site zodat we de pagina kunnen liken en delen. Als een paar mensen dat doen zal de omroep zich zeer snel verspreiden!

 4. Dennetje schreef:

  Erik er staat een link naar twitter en facebook.

 5. Tom schreef:

  Stel jullie niet zo aan zeg! Heel Nederland moet bezuinigen, zo ook bij de gemeentes. En ja dit houdt in dat gemeentes worden samengevoegd en dus een nieuwe naam krijgen. Is dat zo vreemd? Nee, lijkt mij niet. Zorg, onderwijs alles wordt duurder, doet de overheid eens iets aan inkrimping van het bestuursapparaat en daarmee kostenbesparing, wordt er geklaagd. Alle mensen die een dergelijke poster voor hun raam hangen, wil ik ook niet horen zeuren als de zorgpremies, of belastingen straks weer omhoog gaan 😉 Succes met actievoeren!

 6. volgen!! schreef:

  Volg via twitter: @Groesbeekblijft

  Zodat zoveel mensen gaan volgen en delen. Dan staan we sterk!!

 7. mas schreef:

  bedankt mensen! ik woon 13 jaar in groesbeek en leer door die twitterlink dat we een wijkagent hebben! ik heb daar al eerder naar gezocht maar nooit iets gevonden. in nijmegen waar ik werk krijgen we elk jaar een lijjst met alle wijkagenten van alle wijken maar hier had ik het nooit meegekregen!

  oh en groesbeek of berg en dal.. het dorp zal wel gewoon groesbeek blijven heten toch? wordt nog wel leuk met de kerkdorpen. meestal wordt de post gewoon naar groesbeek gestuurd ipv breedeweg of de horst.. wordt dat nu dan berg en dal? of toch echt de naam van het kerkdorp?

 8. Harrie schreef:

  Laat Groesbeek zijn eigen identiteit behouden. Samenwerking prima, maar wel gemeente Groesbeek.

  • Anja schreef:

   Groesbeek moet Groesbeek blijven. Dus laat Groesbeek zijn eigen identiteit houden. Ik ben geboren in Groesbeek en zou het heel erg vinden als de naam wordt veranderd. Ik ben en blijf een Groesbeekse. Echt laat Groesbeek bestaan.

 9. heinz schreef:

  Groesbeek moet Groesbeek blijven, want wij zijn de grootste gemeente.
  Wij hebben de gemeenteraad gekozen, maar zij luisteren niet naar ons.
  Dus bij het stemmen van 2015 moeten wij hier rekening mee houden op wie wij stemmen.
  \niet op ja knikkens maar op die gene wie achter ons staan.

 10. nep berg en daller schreef:

  Groesbeek blijft Groesbeek

 11. stekkenberger schreef:

  ik hoop dat ze is naar de echte groesbekers luisteren.Niet naar die sukkels op het gemeentehuis,en niet naar die eikels die een reactie plaatsen ,terwijl ze niet eens uit Groesbeek komen.

 12. mike schreef:

  GROESBEEK FOR LIFE!!!!

 13. henk schreef:

  Doe normaal!! Kun je niet maken…… GEMEENTE waar zijn jullie in godsnaam mee bezig?? Denk aan je GROESBEEKSE burgers!!!!!