[Update] KNMI geeft code oranje af voor IJZEL

14 februari 2013 - 22:15:04 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

ongeluk op de NijmeegsebaanHet KNMI heeft donderdagavond iets na 22:00 uur voor de provincie Gelderland code oranje afgegeven in verband met IJZELGEVAAR. De waarschuwing is vooralsnog 1 uur geldig. Op het moment van schrijven IJZELT het in Groesbeek.

Het instituut waarschuwt ook voor 2 tot 4cm sneeuw. Daarvoor geldt slechts een code geel. De waarschuwing voor de sneeuwval en de mogelijke gladheid daardoor is geldig vanaf 23:00 uur, gedurende 9 uur. Donderdagmiddag was er al een ongeval op de Nijmeegsebaan, maar gelukkig was er niet meer dan blikschade. De wegen en fietspaden in Groesbeek lagen er niet goed bij.

Gelderland is niet de enige provincie waarvoor een code oranje is afgegeven. Ook de provincies Noord-Brabant, Utrecht, Flevoland en Limburg moeten rekening houden met IJZEL.

Update 14-02-2013, 22:50 uur
De tijden zijn wat aangepast: De waarschuwing voor IJZEL is nu een uur langer geldig (tot 00:00 uur). De andere waarschuwing is geldig van 00:00 uur tot 08:00 uur. Wij raden u aan om de website van het KNMI in de gaten te houden voor eventuele veranderingen van de tijden.

Pas op: Ga niet de weg op als dit niet noodzakelijk is!