Grote felle brand bij Jumbo Groesbeek

9 februari 2013 - 09:54:56 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

Grote felle brand bij Jumbo Groesbeek 2In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft er een felle uitslaande brand gewoed in de supermarkt de Jumbo in Groesbeek. De brand werd omstreeks vier uur ontdekt. Bij aankomst van de brandweer bleek de bovenkant van het pand al volledig in brand te staan. Korpsen uit de hele regio waaronder Mook, Culemborg en Beusichem hebben de Groesbeekse brandweer geassisteerd.

De Zuidmolen in Groesbeek heeft ook te lijden gehad onder de brand, zo valt er te lezen op een briefje aan de deur. De molen is dan ook tot nader order gesloten.

De schade lijkt zich deels beperkt te hebben tot het dak van het pand maar ook de constructie heeft flinke schade opgelopen, aldus een woordvoerder. Een gespecialiseerd bedrijf is op dit moment bezig om het pand weer zo snel mogelijk in bedrijf te krijgen. Het is echter onduidelijk wanneer de Jumbo weer open kan. De schade loopt in de tonnen.

Foto’s van de brand en de video met dank aan Jeroen Klaver 112Nijmegen.nl

 1. Wij wensen de Jumbo organisatie en werknemers veel succes bij het spoedig heropenen van de winkel. Uit ervaringen bij relaties van ons kantoor weten wij dat een grote brand een enorme impact heeft.

  Assurantiekantoor Ebbers BV

 2. Fred van Os schreef:

  Is inderdaat te hopen dat ze zo snel mogelijk weer kunnen heropenen.
  Ben wel benieuwd naar de oorzaak. ( beroeps interesse )

  onderhouds monteur Berki Brandbeveiliging

 3. danny schreef:

  wek raar alleen het dak is in brand geweest