Groesbeek wil drugsgebruik uit taboesfeer

8 februari 2013 - 22:36:43 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen, Politie

Drugs GroesbeekOp 31 januari is in de gemeenteraad gesproken over de lokale drugsaanpak. Hierbij heeft burgemeester Keereweer burgers opgeroepen zich te melden bij de politie als zij concrete informatie hebben over het gebruik en de handel van drugs in de gemeente Groesbeek.

Het is belangrijk voor de aanpak van de drugsproblematiek dat het onderwerp uit de taboesfeer wordt gehaald. De gemeente Groesbeek gaat zich de komende tijd inzetten voor meer openheid over dit onderwerp. Alleen met gezamenlijke inspanning kunnen we deze problematiek bestrijden. Iedereen heeft daarbij een verantwoordelijkheid.

Afgelopen maand hebben enkele Groesbeekse inwoners al gegevens over mogelijke strafbare feiten kenbaar gemaakt bij de gemeente en de politie. De politie heeft op basis hiervan onderzoek kunnen doen, maar de informatie bleek helaas niet voldoende om de zaak strafrechtelijk te kunnen afronden. De politie is blij met elke tip, maar het helpt heel erg als er concrete informatie is over plaats, tijd en personen.

De politie heeft dan ook graag dat tipgevers zich bekendmaken, omdat dan de informatie beter controleerbaar is, maar begrijpt ook dat iemand soms kiest voor een anonieme tip. Drugsoverlast is vervelend en politie en gemeente willen er alles aan doen om die terug te dringen.Wij roepen u op om verdachte zaken te melden. Hebt u informatie dan kunt u zich melden bij de politie, tel. 0900 – 88 44 of eventueel via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0900 – 7000.

Bron: Gemeente Groesbeek

  1. moeder schreef:

    Geen voldoende informatie…..misschien eens meer gaan kijken??? Mensen wie hun namen openbaar maken spelen dan wel met hun leven!! Vind niet dat dit werk van burgers is maar van gemeente politie en hulpverlening.
    Ik weet in elk geval zeker dat er concrete informatie is.

  2. LONNEKE schreef:

    Politie gemeente en de iriszorg,doen geen ene flikker.
    en dat is mijn mening.