Groesbeekse jongen (16) beroofd in Nijmegen

3 februari 2013 - 11:13:44 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

Dief inbreker geld diefstalEen 16-jarige jongen uit Groesbeek is vrijdagmiddag omstreeks 15:00uur beroofd in Nijmegen. De jongen vertelde dat hij op de Eerste Walstraat liep toen er drie mannen en een vrouw richting de jongen kwamen gelopen. Eén van de mannen sprak hem aan en vroeg geld aan de 16-jarige, hij moest vervolgens onder dwang gaan pinnen van de man.

Hierop liepen ze richting het Keizer Karelplein waar de 16-jarige een geldbedrag afgaf en vervolgens weg kon lopen. Daarna ging hij direct naar de politie om aangifte te doen. Hij gaf een duidelijk signalement van de daders door.

 
 
Signalement
Van de vier personen is het volgende signalement bekend.

De man die geld vroeg aan de 16-jarige:

blank uiterlijk,
ongeveer 35 jaar oud,
1.90 m. lang,
normaal postuur,
gemillimeterd haar,
hij droeg een bordeaux rood vest met capuchon.
De andere twee mannen zagen er als volgt uit:

beide waren blank en ongeveer 30 jaar oud, ze droegen allebei een zwarte jas en zijn ongeveer 1.80 tot 1.85 m. lang, een van hen droeg een blauwe spijkerbroek.

Signalement vrouw

blank uiterlijk,
ongeveer 1.70 m. lang,
25 tot 30 jaar oud,
slank postuur,
zwart haar tot over schouders met krullen onderin,
ze droeg een roze vest.

Getuigenoproep

De politie vraagt mensen die getuigen zijn geweest van deze straatroof of die op andere wijze informatie hebben voor het onderzoek, zich te melden bij de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem informatie geven kan ook via Meld Misdaad Anoniem op het telefoonnummer 0800-7000.