[Update] KNMI: Code Geel vanwege gladheid

20 januari 2013 - 17:22:57 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

auto in slootHet KNMI heeft zondagmiddag iets na 17:00 uur voor de provincie Gelderland een code Oranje afgegeven in verband met gladheid door winterse neerslag. Voor bijna het hele land, op Overijssel, Utrecht, Zuid-Holland en Zeeland na, geldt deze waarschuwing.

De waarschuwing voor extreem weer (gladheid & sneeuwval) is vanaf zondagmiddag 17:00 uur 18 uur lang geldig. Er is ook een kleinere waarschuwing, code geel, voor kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten, sneeuwresten of aanvriezing van vocht. Deze is 47 uur geldig.

Via Twitter werden wij gewaarschuwd omdat het in Groesbeek zou IJZELEN. In het heuveldorp sneeuwde het eerder op de zondag al van tijd tot tijd. Door de harde wind is er op sommige plaatsen ook kans op sneeuwduinen.

De kou lijkt voorlopig niet te verdwijnen. Naar alle waarschijnlijkheid blijft het nog tot volgend weekend vriezen. Daarna is de verwachting onzeker, maar is de kans op dooi groter.

Update 21-01-2013, 00:15 uur
Het KNMI heeft de waarschuwing voor extreem weer in de provincie Gelderland inmiddels weer ingetrokken. Vanaf zondagavond 23:00 uur is nog wel code geel 13 uur lang van kracht. Dit vanwege de sneeuwval en de kans op gladheid.

Tags: , ,
 1. mike schreef:

  laat ze die sneeuw hier maar is opruimen!!! het is gewoon een grote ijsbaan in heel Groesbeek (zoals altijd) Ik zie ook geen ene strooiwagen. Neem maar is een voorbeeld omliggende dorpen/steden 😉

 2. Laurier schreef:

  Heb je jou eigen stoepje al schoongeveegd? En eventuele oude buurvrouwtjes geholpen met haar stoepje? Dan is het al een stuk minder ijsbaan in Groesbeek! Ik wil verder nog even kwijt dat ik diverse keren een strooiwagen of zo’n klein tractortje met een schuivertje voorbij heb zien komen! Tsjah, het is inderdaad wat gladder dan normaal ja, dat klopt. Maar dat weten we odnerhand wel en als je daar rekening mee houd en elkaar een beetje helpt is er allemaal niks aan de hand! Minder zeuren, meer sneeuwscheppen en zoutstrooien (want dit is gratis af te halen bij de werf en in de overal geplaatste zoutbakken – voor locaties van deze zoutbakken verwijs is je door naar degroesbeek.nl). Groetjes!

 3. mike schreef:

  ja dat heb ik gedaan! Kom hier maar is in de Heidebloemstraat kijken… en grote ijsbaan nog steeds..

  • Laurier schreef:

   Kijk, dat is mooi om te horen! Als iedereen dat doet scheelt het al een hele hoop!

 4. zuster schreef:

  Beste Mike, ik wil je even zeggen dat ik het totaal niet met je eens ben. Mijn complimenten voor de strooidiensten. Zelfs ’s ochtends vroeg om half 7 is het al steeds goed te rijden. Ja de binnenwegen zijn nog minder sneeuwvrij maar daar kunnen we met z’n allen ook wat aan doen. Ieder zijn eigen stukje stoep of weg voor je huis en klaar is kees en jij klaar met je gezeur. Daarin ben ik het helmaal eens met Laurier.
  Strooidienst ga zo door en we blijven heel tevreden.

 5. Bart schreef:

  Ja, je hebt mensen die altijd klagen. En je hebt mensen die wel kunnen genieten.