Automobiliste in de slip; auto op de zijkant

7 december 2012 - 19:38:02 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

Op de Rijlaan in Groesbeek is vrijdagavond een 44-jarige vrouw uit Eys, omstreeks 18:30 uur, met de auto in de slip geraakt en op de zijkant beland. De automobiliste reed vanuit de richting van Molenhoek naar Groesbeek toen het ter hoogte van de Wolfsberg mis ging. Door nog onbekende oorzaak kwam hij in een slip terecht, waardoor de auto in de berm kwam. Door een kuil in de berm werd de auto gelanceerd en belandde deze op de zijkant.

Politie, ambulance en brandweer kwamen met hoge spoed ter plaatse. Ook een traumahelikopter werd gealarmeerd. Uiteindelijk leek het relatief mee te vallen en kon het slachtoffer zelf, met hulp van de brandweer en ambulance personeel, uit het wrak klimmen. Het slachtoffer is met een ambulance naar een ziekenhuis in Nijmegen gebracht.

 1. mike schreef:

  Dit had niet moeten gebeuren. Tot op heden is hier op de stekkenberg (heidebloemstraat) nog geen EEN keer gestrooid. En het is niet alleen hier bijna overal in Groesbeek is het nog spiegelglad terwijl het al 24 uur niet meer gesneeuwd heeft. Het is gewoon schandalig. In omliggende dorpen en steden was gister al bijna alles al bijna schoon. Ik hoop dat het mogelijk is voor de slachtoffers dat de gemeente hiervoor aansprakelijk voor kan worden gesteld en dat er een oplossing komt. Bijna al deze ongevallen waren niet gebeurd als de gemeente op tijd alle sneeuw had opgeruimd.

 2. Elise schreef:

  De weg was schoon en met 40 km p uur goed te rijden, zeker met winterbanden. Je moet geen haast hebben en als het niet nodig is, niet de weg op gaan. We kunnen niet alle risico’s uitsluiten. In Oostenrijk ligt er ’s winters continu sneeuw op de kleine wegen.

 3. mike schreef:

  je kunt Nederland niet vergelijke met Oostenrijker, in Oostenrijker zijn winterbanden ook verplicht en hier niet.

 4. DVV schreef:

  De mensen moeten niet menen als ze winterbanden hebben dat ze alles aan kunnen op de weg!
  Net wat @elise zegt het was goed te rijden, met 40/50 km p uur! En ook zonder winterbanden!