Storing straatverlichting: Groesbeek in het donker

6 november 2012 - 19:25:42 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

De straatlantaarns in Groesbeek, maar ook in tal van andere plaatsen in Gelderland, zijn dinsdagavond niet aangegaan vanwege een storing. De verlichting had rond 16:45 aan moeten gaan, maar ging pas na ongeveer anderhalf uur aan.

In Groesbeek werd onder andere het gebied rondom de Hulsbroek getroffen. Het terrein achter sporthal Heuvelland zat ook enige tijd zonder straatverlichting. Het probleem lag, zoals veelal gedacht in reacties op Twitter, niet aan de vervanging of verwijdering van de huidige lantaarnpalen in Groesbeek.

Meldingen van donkere straten kwamen, volgens Omroep Gelderland, uit onder meer Arnhem, Nijmegen, Ermelo, Nunspeet, Oldebroek, Lent, Ede, Zutphen, Twello, Wezep, Huissen, Kesteren, Brummen en dus ook Groesbeek.

De oorzaak van de storing lag volgens netbeheer Liander in Lelystad. Vanuit die plaats wordt centraal de straatverlichting voor Nederland aangestuurd.

 1. ikke schreef:

  Kan iedereen eens zien hoe donker en onveilig het nu is geworden in het buitengebied

 2. Tommy schreef:

  Ik moet zeggen dat het er heel vreemd uitziet als je in huis zit en buiten is er geen verlichting meer in de wijk. Ik ben ook niet anders dan verlichting gewend, dus ik snap de reacties uit het buitengebied wel.

 3. -- schreef:

  Een paar lampen minder aan zal ook niet uitmaken. Ze brengen de gemeente Groesbeek weer op ideeen. Voortaan zal alles wel uitgaan. Lang leve de flora en fauna. Beniewd als het van de winter slechter weer word, sneeuw etc zal lang duren voordat er ongelukken gebeuren!!

 4. tries schreef:

  en anders moeten ze net zoals vroeger die straatlantaarns gaan gebruiken!!! die ze elke avond zelf aan moeten steken scheelt ook kosten…

 5. ait schreef:

  joah net @ —

 6. Henk schreef:

  Op de hoge horst hebben ze lantaarn palen gezaaid en op de Ketelstraat geoogst.