Burgernetactie: toename inbraken in Groesbeek

30 oktober 2012 - 13:41:42 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Inbraken, Politie

Burgernet heeft dinsdagmiddag een melding uitgegeven voor de toename van inbraken in Malden en Groesbeek. 681 deelnemers worden verzocht alert te zijn op inbrekers.

Ook de Politie Gelderland-Zuid twitterde dat inwoners van Groesbeek en Malden bij verdachte situaties uit moesten kijken naar het nieuwste model VW Polo (zwart) met de letter “S” in het kenteken. Dat is vermoedelijk de auto van de dader(s).

Mensen die iets hebben gezien of wanneer zij iets verdachts zien naar aanleiding van bovenstaand bericht moeten contact op nemen met de politie via 0900-8844.

 1. iemand schreef:

  hoe moet ik dat doen in het buitengebied? daar zal weinig te zien zijn als het donker is. maar als ik op de hoge Horst wat zie kan het mij niet ontgaan! niet normaal meer hoeveel lantaarnpalen daar komen te staan. over energiebesparing en lichtvervuiling gesproken. gemeente, wanner gaan bij jullie de ogen eens open? toch maar weer eens een mailtje sturen of een actiecomite oprichten!
  verder wens ik natuurlijk niemand een inbraak toe hoor. weet precies wat een gevolgen het kan hebben.

  • Tim schreef:

   @iemand:
   Het aantal lantaarnpalen zal ongetwijfeld te maken hebben met het aantal verkeersbewegingen dat daar bij donker plaats vindt (vooral van fietsers). Dat er langs de Hoge Horst meer palen komen, lijkt me dan niet meer dan logisch. Deze weg is trouwens nauwelijks nog buitengebied te noemen met de hoeveelheid woningen die daar langs zijn gevestigd.
   Dan het energieverbruik: De huidige lampen worden vervangen door LED-verlichting. Voor iedere oude die wordt verwijderd, kunnen zeker 10 nieuwe lampen van energie worden voorzien.
   Persoonlijk vind ik het prettig dat onze gemeente een beetje meegaat met technische ontwikkelingen. Altijd maar tegen vernieuwing zijn, dat lijkt me erg vermoeiend. Ga op een heldere nacht een keer naar het buitengebied en kijk eens omhoog. Door minder licht zijn er veel meer sterren te zien. Zo ontzettend mooi!

  • Anoniempje schreef:

   Ik ben het er helemaal mee-eens tis toch niet meer normaal hier! Totdat er worden doden zijn er dan komt het zeker weer terug! Groesbeek groesbeek groesbeek toch nou word aftellen totdat de doden er liggen en de verlichting weer terug komt

  • Bart schreef:

   Ha iemand, al een zwarte polo gezien?

 2. karin schreef:

  ik heb burgernet maar heb niks ontvangen

 3. iemand schreef:

  Tim; maar zoveel lantaarns is echt niet normaal. de bewoners hebben daar nog nooit gezeurd over te weinig verlichting en ik kom 3x per week met de fiets, ,,’s avonds”, daarheen en nog nooit problemen gehad.bovendien is het al een zogenoemd,, veilig” fietspad vanwege de struikenstrook tussen weg en fietspad. en die 10 LED lampen moeten die dan allemaal op de Hoge Horst komen en niet in het buitengebied? ik ben echt niet tegen (alle) vernieuwing, maar wel tegen plannen die nergens op slaan en waarvan de gewone burger weer eens de dupe is. ook woon ik al in het buitengebied en als ik de achterdeur uitga kan ik van genoeg heldere hemel genieten als ik wil. het huis staat namelijk 30 meter van de weg af. dus mijn bezorgdheid gaat over het feit dat er in het buitengebied erg hard wordt gereden met auto’s. zo hard dat een GOED verlichte fietser te laat word opgemerkt. de remweg ligt dan een stuk hoger,snap je? ik ben blij dat mijn kinderen veilig en wel binnen zijn als ze van trainig of hobby af komen!vooral nu die verlichting ontbreekt, zonder dat bewoners daarvan op de hoogte waren gesteld.
  maar goed het gaat hier om diefstal, ik heb (gelukkig) nog geen zwarte polo’s gezien. wil ik grrag zo houden. mensen houd alles goed in de gaten en bel de politie als je iets niet vertrouwd. beter 10x te veel dan 1x te weinig!

  • Jannie schreef:

   Goed gezegd, zo is t.

   • bewoner schreef:

    hallo iemand
    wij wonen ook op de hoge horst en wij hebben vaak genoeg geklaagt over de verlichting maar er werdt iedere keer geroepen dat alle straatverlichting zou verdwijnen in het buitengebied de politie zij zelf dat er teweinig verlichting was op somige stukken op de hoge horst en over het fiets pad dat licht er slecht onderhouden bij er zijn al meerdere mensen op gevallen en nu met al dat zand er op nog is het er niet beter op geworden
    een keer alles op de schop was niet slecht

 4. donker schreef:

  Nou Tim ik zou zeggen ga eens naar het buitengebied wandelen na 19:00!! dan kun jij goed uitkijken naar inbrekers!! op de hoge horst zullen ze niet komen daar kun je de krant na 18:00 nog goed lezen!!Er moet eerst een ongeluk gebeuren willen ze er iets aan doen. en je zou het dan maar thuis krijgen dat het jou kind is TIM!!!