Wietkweker aangehouden in Groesbeek

16 september 2012 - 11:08:24 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

Zaterdagmiddag omstreeks 15:00 uur is een 42-jarige man uit Nederasselt aangehouden in de achtertuin van zijn vader in Groesbeek. De man was hennepplanten aan het knippen op een adres aan het Hemeltje in Groesbeek.

Omwonenden hadden aan de politie gemeld dat zij een sterke wietlucht roken. De agenten, met een goede neus, konden gemakkelijk de juiste woning vinden. Zij zagen dat in de achtertuin vier personen bezig waren met henneptoppen te knippen. In enkele tonnen in de achtertuin stonden vijf grote planten.

De zoon van de hoofdbewoner gaf aan dat de planten van hem waren en dat er eveneens in Nederasselt bij zijn eigen woning ook nog twee planten stonden, waarop de 42-jarige is aangehouden. Van de overige drie aanwezigen zijn de personalia vastgelegd.

De verdachte verklaarde dat hij de hennep kweekte voor eigen gebruik. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Politie Gelderland-Zuid

 1. mike schreef:

  je mag toch 5 planten hebben per adres? en niemand heeft wiet voor de sier… waarom dan een proces-verbaal?

 2. groesbeker schreef:

  5 planten mag maar heb thuis is nederasselt nog 5 dan pleeg je strafbaar feit

  meschien heeft ergens anders nog 5 en erngens nog 5 en ergens nog 5

 3. Benny schreef:

  Politie ga toch eens echte boeven vangen!!!!5 planten worden in Nederland gedoogd. Tot je de wiet van de takjes knipt dan worden de toppen gewogen en mag je maar 5 gram hebben…… Wie begrijpt dit nog??? Ik niet.

 4. stoney schreef:

  tjongejonge een paar planten.
  Zielig toch?
  En die buurtbewoners zijn ook lekkere bah bah
  Stelletje matennaaiers.
  Is dat het credo van de gemiddelde Nedrlander?
  Naai je buurman in de hoop een wit voetje te halen bij de politie?
  Als iedereen nu eens naar zichzelf kijkt.
  GADVERDAMME!!!!!!

 5. piet schreef:

  dit krijg je allemaal in Nederland met al die regels.
  Laat die mensen toch lekker knippen en planten houden.
  Het is toch een grote puinhoop in Nederland!!!

 6. Lezer schreef:

  Benny, Stoney, Piet,

  Wat is er nou eigenlijk zielig? Wat ik zielig vind is dat er sukkels zijn die die troep kennelijk nodig hebben!! Je zult er maar naast wonen. Die troep stinkt gewoon, ook wanneer het bij je buren in de tuin staat te bloeien. En als ze het naast je ook nog roken, zit je helemaal in de stank.

  Ik vind het goed dat de politie optreed. Er was overlast, en dan wordt van de politie verwacht dat ze optreden. En het slaat helemaal nergens op dat die mensen een wit voetje bij de politie wilden halen. Ze hadden er last van de wietlucht. Of had je daar overheen gelezen?

  En dan de opmerking “het zijn maar een paar planten”….
  Dat hele gedoogbeleid is een aanfluiting. Ja, 5 planten worden gedoogd. Maar hoe groot mogen die 5 planten dan zijn?? Als het er nou 5 zijn van 2,50 meter hoog en een doorsnede van 2 meter? Enig idee hoeveel toppen daar in komen en wat voor stank er dus af komt??

  Verbieden die troep. Wil nog niet zeggen dat er dan een actief vervolgingsbeleid moet komen, maar als het dan een keer nodig is, kunnen politie en justitie ook daadwerkelijk optreden.

  En juist door dit gedoogbeleid wordt het een puinhoop in dit land, Piet. Niet doordat mensen geen plantjes mogen hebben en niet mogen knippen. Je draait de zaken om.

  • nonama schreef:

   alcohol is slechter voor je dan wiet.
   alleen alcohol word al honderden jaren gedronken.
   door alcohol zijn honderden duizenden mensen aan dood gegaan.
   wiet nog geen enkel persoon.
   tegenargument?

   • Lezer schreef:

    Ja, zoals ik al schreef stinkt wiet. En dus hebben mensen in de directe omgeving daar last van, En er zijn altijd wel andere dingen te verzinnen die slechter zijn. Voor een trein gaan staan bijvoorbeeld…. Dus dat lijkt me geen argument.

    En tegenwoordig is het THC gehalte in wiet zo hoog dat het bijna een harddrug is. Dus het is al een stuk minder “gezond” dan een aantal jaren terug. Als niemand last had van het telen en roken van wiet zou er geen overlast zijn. En als er overlast is, van wiet of van iets anders, dan is de politie de aangewezen instantie om op te treden. En als je meer dan 5 planten hebt, dan weet je dat je het risico loopt op een proces verbaal. Simpel toch??

 7. danny schreef:

  hellemaal mee eens

 8. mira schreef:

  Ik vind het lekker ruiken.