Zak met 18 “doodgeslagen” cavia’s gevonden

28 augustus 2012 - 23:15:56 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

In Millingen aan de Rijn is dinsdagochtend een zak met 18 dode cavia’s gevonden. De beesten zijn vermoedelijk doodgeslagen.

Een medewerker van de gemeente Groesbeek deed de lugubere vondst vlakbij een papiercontainer op het Ons Genoegenpad in het dorp. De cavia’s, zowel jonge als volwassen diertjes, zijn er volgens de politie waarschijnlijk enkele uren voor de vondst neergelegd.

De politie heeft een foto van de cavia’s verspreid via Twitter en vraagt getuigen om zich te melden.

 1. Ikk schreef:

  o_O dat meen je niet :-O..
  Die gene die dat gedaan heeft is niet goed in z’n hoofd man gadverdamme.
  Wat lopen er toch voor eeb rare gestoorde mensen op de wereld.
  Die beestjes doen niks of niemand kwaad..
  afschuwelijk gewoon.!!

 2. Sanne schreef:

  Ziek, ziek, ziek!!!!!!!! Wat een dierenleed weer, kunnen ze wel tegen zo’n kleine beestjes… Als ze de dader te pakken krijgen mogen ze van mij hetzelfde bij hem/haar doen!! Verschrikkelijk!

 3. groesbeker schreef:

  deze mensen moet zeer snel gevonden worden en flink straf krijgen minimaal 8 jaar plus tbs want dit is ook wezen met hart en bloed net als mens deze dieren zijn altijd je vriend ik heb hier geen woorden voor je bent voor mij iemand zonder hart als je dit leest

  hallo iemand moet toch iets weten wie zo veel cavia heeft gehad thuis of boerderij

  ik ga vandaag in millingen kijken bij iedereen in tuin of daar iets van cavia hebben gezeten dus beter nu u eigen melden

  mafkezen

 4. Me schreef:

  Wat een zieke misselijke mensen zijn er toch op deze aardbol,hoop dat degene die dit gedaan heeft gepakt word en flink gestraft,het liefste op dezelfde wijze als er met de dieren is gedaan.

 5. henk schreef:

  Laat mij maar even weten wie dit heeft gedaan???? Sla hem kapot!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. Peter schreef:

  Echt erg dit. Die beestjes hebben geen weerstand kunnen geven !!! Volgens mij zijn er in Groesbeek of Millingen wel cavia boerderij’s ? Oppakken die gasten !

 7. vera schreef:

  vieze moordenaars hetzelfde doen wat ze bij die beestjes hebben gedaan
  heel erg laf en gevoel loos op pakken gr vera

 8. Anita schreef:

  Hier zijn geen woorden voor, of de meest afschuwelijkste. Weer eens duidelijk dat er meer gestoorden loslopen dan vastzitten. Wat mij betreft, oog om oog-tand om tand, hoe naar dit ook klinkt.

 9. geen schreef:

  bezint eer ge begint dat krijg je nou als je impulsief beestjes aanschaft, het kost ook niet zo veel, en voor de kinderen is het leuk ( in het begin ) maar een cavia is zielig zo alleen die leven in groepen, en dan komen er jongen en gaan de kosten omhoog moet er meer tijd aan besteed worden en dat willen de kinderen niet wat ga je er dan mee heen vrienden of kennissen of het asiel maar dat kost veel. opruimen en hoe sommigen zetten ze zo in het bos uit anderen doen ze in een zak met een steen er om maar deze mensen zijn wel heeeel wanhopig geweest om het zo te doen. die moten geholpen worden als ze gevonden zijn zodat ze nooooit meer een dier aanschaffen.

 10. Groesbeker schreef:

  Die gasten mogen ze van mij in het water dumpen met 50 kilo ijzer om hun lichaam smerige lafaards.

 11. mike schreef:

  die moeten ze vast binden en dan elk uur van de dag een cm vinger eraf snijden.

 12. caviaar schreef:

  Ach het zijn maar cavia’s. Knaagdiertjes achja.
  Zonde, maar misschien zijn ze dood beter af met zo’n baasje.