Voorrangssituatie Kloosterstraat gewijzigd

26 juni 2012 - 21:52:47 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

De voorrangsborden op de Gooiseweg – Kloosterstraat zijn sinds begin deze week gewijzigd. De borden om het verkeer te remmen stonden eerst allen in dezelfde richting. Nu hebben automobilisten om en om voorrang.

In de raadsvergadering van 5 april gaf Rob Bekers (GVP) al aan dat de oude situatie gewijzigd moest worden. Hij vond dat het beter was dat de borden er voor zorgen dat het verkeer om en om voorrang moet verlenen en voorrang krijgt. Dit zou per definitie snelheidsremmend werken. Dit kon echter niet. “Bij een uitruk wil de brandweer altijd de borden op de Gooiseweg mee hebben om te voorkomen, zeker bij een nachtelijke uitruk, dat men daar met sirene moet rijden”, wist wethouder Theo Giesbers tijdens de raadsvergadering in april.

De oude situatie zorgde ervoor dat de automobilisten die vanaf “de goede kant” kwamen gewoon door konden blijven rijden. Volgens enkele raadsleden zagen desbetreffende weggebruikers het dan ook als een racebaan. Dit lijkt echter niet geheel juist, daar zij verkeer die uit de zijstraten komen gewoon voorrang moeten verlenen. Stevig doorrijden zit er dus niet in.

 1. Sjaak schreef:

  Fijn dat de gemeente dit ook bijtijds aangeeft, of heb ik dat gemist? Ik snap dat ik als automobilist gewoon op de verkeersborden moet blijven letten, maar op de Kloosterstraat kijk ik al niet eens naar de borden omdat ze allemaal hetzelfde zijn. Daar is het al zo lang hetzelfde, dat ik gewoon standaard weet dat ik voorrang heb. Zo werkt de psyche nou eenmaal, zeker als je op auto-pilot om 07:00 van je huis vertrekt en die route hebt.

  Het is niet zo dat ik daar met 60 zonder rekening te houden met de versmalling doorheen jas ofzo want ik rem altijd af omdat je gekken hebt die hun eigen voorrang maken, maar gaat me meer om het idee. Het is best fijn in dit geval om te weten dat ze daar het een en ander gaan veranderen.

  Nu maar hopen dat ze die kruising bij de Molenweg ook onder handen nemen.

  • weggebruiker schreef:

   gisteren was ik ook ineens verrast omdat er een auto doorreed daar waar ik enkele dagen eerder nog voorang had, Ook ik snap dat je op de borden moet letten, maar een bord met: Let op situatie gewijzigd was wel op zijn plaats geweest.
   Als je regelmatig door een straat rijd weet je wel hoe het zit met de voorrangsregels, als ze die dan ineens gaan veranderen moet je dat duidelijk kenbaar maken.

   Ik vind de verandering op zich wel logisch omdat daar waar ze de situatie hebben omgedraaid nu geen opstoppingen meer ontstaan op de rotonde of de kruising bij de tooropweg.

 2. hendrikje schreef:

  En fijne oplossing voor de straat in Groesbeek de kloosterstraat
  Met Dank aan Rob Bekers Gvp
  Wel jammer dat ze het eerst weer verkeert hebben aanleggen
  En dan pas inzien hoe beter kan en dat na zoon lange tijd ? (knap is dat)
  Het lijk wel of onze ambtenaar ieder keer herexamen hebben als ze wat beslissen.
  Want zie Splitsing Cranenburgsestraat-Molenweg die is ook weer bedacht door onze ambtenaar in het gemeentehuis van Groesbeek .
  Men weet nu al dat onveilig is (zie site hier van de deGroesbeek)
  Dus binnen kort klop er weer zoon waker geschudde ambtenaar op zijn borst dit is fout moet zo mensen . Ik vind bijzonder knap dat dat onze ambtenaar steeds weer herexamen mogen doen in als wat ze bedenken en ontwikkelen (normaal heb je maar 1 keer herexamen dan ben je gezakt toch )
  Want zie wat er meer fout gaat hier in Groesbeek ook door Gvp
  Centrumplan/de paap nieuwbouw helft staat leeg /aankoop zoma /te zwijgen over het weer te huur zetten van oude pand boven bij de rotonde bij rikjo / en zo kunnen we nog wel door gaan ermee .
  Ik betreur dat er zo word omgegaan met gemeenschap geld hier in Groesbeek door onze ambtenaar.
  We weet ook wel dat best stuur lui aan wal staan maar keer op keer fout op fout mis slag na mis slag val je door de mand en keer.
  Net als deze Groesbeek wijst verhuizing Lidl af
  Eindelijk en winkel bedrijf met plannen voor in Groesbeek meer werk gelegenheid nieuwbouw op locatie die half braak licht
  Maar nee past niet in ons centrum plan .

  Nu hoop wij inwoners van Groesbeek dat ze toch keer gaan luisteren na de mensen die hun gekozen hebben

 3. Tessa schreef:

  Het was inderdaad wel erg prettig geweest als ze er borden hadden geplaatst met let op situatie gewijzigd!
  Ik snap wel dat we er op moeten letten maar als je die weg dagelijks neemt dan let je daar niet meer op!
  Had namelijk net bijna de auto in elkaar zitten…

  Dus gemeente let hier aub op!

 4. trucker schreef:

  ik zit beroepsmatig al een kleine 25 jaar op de weg om m,n boterham te verdienen.
  van s,morgens vroeg tot s,avonds laat op straat,en eeeh jaah ook op plaatsen geweest in de randstad waar het erg smal of moeilijk was(vooral met een combinatie).
  maaarrrr wat ze hier op de molen weg toch weer verzonnen hebben is echt uniek.
  zoiets kun je alleen maar hier,in groesbeek meemaken.ongelofelijk,verkeer dat rechtdoor wil heeft voorang en verkeer dat rechtaf wil moet voorang geven.dit is toch echt te zot voor woorden.
  jaaahhh wat dat betreft klopt de slogan van de gemeente helemaal, groesbeek dorp der verassingen,.

  p.s. meschien een goeie tip voor de gemeente.tegenover de t spliting molenweg cranenburgestraat staat nog een huis te koop ,,, meschien iets voor een eerstehulppost want daar gaat het nog vaak verkeert aflopen.