Splitsing Cranenburgsestraat-Molenweg onveilig

22 juni 2012 - 14:09:23 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

kruising-molenweg-cranenburgsestraat-onveilig-haaientandenDe aangepaste splitsing Cranenburgsestraat/Molenweg, en dan met name de nieuwe voorrangssituatie, is onveilig. Dit gaf Sociaal Groesbeek donderdag aan in de rondvraag van de raadsvergadering. De rest van de raad gaf toe het eens te zijn met de Groesbeekse partij.

De aanpassing van het kruispunt was hard nodig. Op dit moment zijn de werkzaamheden nog in volle gang. In de nieuwe situatie in de bocht komende vanuit Nijmegen en rechts afslaand richting Groesbeek-centrum moet men, vanwege haaientanden, voorrang verlenen aan de automobilist/fietser vanuit de lange bocht komende van onderuit de Cranenburgsestraat.

Dit is voor Nederlandse verkeersbegrippen hoogst ongebruikelijk. “Wij begrijpen dat dit bedoeld is om de doorstroom komende vanaf de ontsluitingsweg links te bevorderen. Wij zijn echter van mening dat dit geen gewenste situatie en onveilig is, ons bereiken signalen van buurtbewoners dat er flink in de remmen gegaan wordt in de betreffende bocht en willen dan ook snel bebording aldaar”, aldus Peters.

Een bordje “verkeerssituatie gewijzigd” is volgens de partij absoluut onvoldoende, de juiste bebording of als alternatief “Links heeft voorrang” komt er wat hen betreft al morgen en dat was dan ook de vraag.

Het college heeft aangegeven dat de bebording er zo snel mogelijk komt.

 1. ik schreef:

  Het is heel onlogisch, om het afslaande verkeer voorrang te laten verlenen aan links, terwijl het recht doorgaande verkeer geen voorrang aan links hoeft te geven.
  Borden lossen hier niets op, de situatie is niet logisch.
  Verder bevordert het de doorstroming niet, maar stagneert hij.
  Groesbeek heeft zelfs al eigen bedachte verkeers situatie. Zoiets kom je landelijk niet tegen.

 2. jeuh schreef:

  Het lijkt mij, dat die haaientanden er alleen maar staan om extra aan te geven, dat afslaand verkeer dat al aan het afslaan is, en dus al op de “rechtdoor strook” rijd, dat ie op dat moment voorrang heeft, anders sta je daar weer uren te wachten voordat je een keer het dorp in kan omdat je nu 2 banen over moet steken.

  beetje aparte situatie, maar past goed met de kruising in het dorp, waar ook een pijl ontbreekt om de hoflaan in te rijden :p

  • 1007 schreef:

   Jeuh…volgens mij snap je er echt niks van… Het kan nooit zo zijn dat een korte afbuigende invoegstrook voorang moet geven aan het afslaande verkeer vanaf de craneburgsestraat richting het dorp in. Als die haaientanden bedoeld zijn om fietsers voorang te geven dan hadden ze voor de zebra moeten staan. Nu is de situatie zo dat je de afbuigende auto’s voor moet laten en de fietser die oversteken niet. het is gewoon de zoveelste blunder van Giesbers! Dat die man er nog steeds zit daar begrijp ik niks van..

 3. johan schreef:

  verander maar weer ze hebbe toch geld zat

 4. Diana schreef:

  Wat zijn ze in Groesbeek toch weer slim bezig!
  Want noem nu eens ding op wat wel deugt van alle verkeersveranderingen die er de laatste tijd gekomen zijn.
  Ik erger me dood als ik richting dorp moet rijden; hier mag je wel in, daar mag je weer niet in, op een andere plek mag je maar een halve straat inrijden want voor de andere helft is het verboden.
  Treurig gwoon.
  Kan er vantevoren niet bedacht worden wat wel en niet goed is, of hebben de ambtenaren het toch drukker dan iedereen eigenlijk denkt!

 5. Groesbeker schreef:

  Aan alle mede Groesbekers we praten met zijn alle over deze problemen. Niemand wordt hier blij van, van het geld waar wij voor moeten werken, geven wij jaarlijks een groot gedeelte van aan de gemeente. De gemeente gaat vervolgens de een na de andere blunder.
  Ik denk dat wij met zijn alle eens bij het gemeentehuis moeten gaan kijken, bijv. Bij raads vergadering of dergelijk overleg watonze vrienden op dat huisje houden.
  Wij zullen toch vragen moeten gaan stellen, en toch voorleggen dat bepaalde personen met de fiets na huis kunnen, en dan ook echt thuis kunnen blijven.
  Zoals bepaalde personen nu bezig zijn kan gewoon niet!!!!!!!!!
  Samen staan we sterk, voor een beter Groesbeek, zonder weg gegooid geld.
  Groete

 6. oud leerling schreef:

  als dit door giesbers komt? hij had beter aan de fluit kunnen blijven zitten , dan de politiek in.
  je zult zo gaan verhuizen.
  je schaamt je bijna om in zo’n dorp te wonen.
  dit is de auto handelaars spekken, en de zorg kosten omhoog drijven, om ongelukken te bevorderen

 7. groesbeek schreef:

  iedereen heeft t over t afslaande verkeer maar ook het verkeer uit t dorp denkt vaak voorrang te hebben en rijd daar zo de kruising op dat er niet meer ongelukken zijn gebeurd …
  de situatie is en blijft erg onoverzichtelijk zal misschien schelen als straks alle palen enz weg zijn

 8. Hamlap schreef:

  Niet alleen Giesbers maar alle wethouders van de gemeente Groesbeek zijn om kotsmisselijk van te worden !! In werkelijk alles word je tegengewerkt !! Stelletje zitvleeskwekers .

 9. jan schreef:

  waar zijn ze in Groesbeek toch mee bezig zitten er op de Gemeente nou geen mensen die verstand hebben van verkeer.
  Eerst maken ze een rondweg waar geen vrachtauto of bus doorheen kan,dan zetten ze stoplichten neer die het verkeer moeten bevorderen dus niet alleen maar meer opstoppingen
  En nu maken ze zelf een verkeers regel die overal tegen in gaat hoe moeten de mensen dat nog begrijpen
  Goedzo Gemeente Groesbeek als je praat over geld over de bulk gooien kunnen ze dat in Groesbeek wel.
  Ik hoop dat de Gemeeente nog tot bezinning komt en de verkeers situatie weer terug brengt zodat de normalen mens dat ook begrijpt ik denk dat er nog veel ongelukken zullen gebeuren daar.

 10. Lezer schreef:

  Inderdaad de zoveelste blunder en geldsmijterij van de gemeente Groesbeek. De domme verkeerssituatie op de Houtlaan (1 richtingsverkeer tussen bepaalde tijden) is nog maar net hersteld, of ze maken alweer de volgende domme verkeerssituatie.
  Zijn hier in dit land geen vaste regels over of mag iedere gemeente maar doen wat hij wil???

  Maak gewoon de Molenweg/Cranenburgsestraat weer voorrangsweg en haal die domme haaientanden die er nu staan maar weer gauw weg.

  En laten we elkaar niet voor de gek houden, Groesbeek is geen wereldstad. Dus dat met die doorstroming zal niet zo’n vaart lopen!!

 11. ergens schreef:

  ach dan maar stoplichten erneer zetten het is toch nooit goed wt ze doen

 12. Mariëtte schreef:

  Wie is hier in hemelsnaam toch verantwoordelijk voor? Het is toch te gek voor woorden, dat dit zo kan gebeuren?

 13. Verkeersregelaar schreef:

  Het is niet geheel logisch dat klopt, maar hebben de haaientanden er niet mee te maken dat de doorstroming vanuit cranenburgsestraat(de Linde) vloeiender verloopt? Omdat de mensen uit deze richting voorang krijgen bij het afslaan is de wachttijd minder lang? Totaal niet logisch inderdaad, maar dit moet de gedachte geweest zijn.

  Wat ik me dan afvraag, waarom er niet ook een uitvoegstrook om links af te slaan aangelegd voor het verkeerd vanuit de cranenburgsestraat. Dan maar een stukje van dat geweldige perkje weghalen en de straat iets verbreden zodat het verkeer ten alle tijden door kan rijden.

  • 1007 schreef:

   Dat zal idd wel de gedachten zijn, maar niet haalbaar, want het verkeer vanaf de molenstraat heeft voorrang, dus de doorstroming zal toch niet sneller gaan. De situatie wordt alleen maar gevaarlijker en onoverzichtelijker.

  • 1007 schreef:

   Het is daar nu gewoon levens gevaarlijk…vanmiddag kwam ik vanaf de oude Molen naar beneden…een fietser wilde oversteken op de molenweg de eerste zebra…dus ik stop netjes…een auto vanaf de cranenburgse straat stop ook netjes…ach dacht de buschauffeur van breng dan kan ik hem er mooi vast tussen gooien,het hele kruispunt staat dus dicht op dat moment…behalve de uitvoegstrook die nu afbuigt richting het dorp kan er nog achterlangs..wat dus ook gebeurde en bijna de fietser schepte omdat die niet meer zichtbaar is….nee goed gedaan,tis wachten op de eerste aanrijding!

 14. jan schreef:

  Beetje kort door de bocht