Drugscontrole bij uitgaansgelegenheid in Groesbeek

17 juni 2012 - 12:47:25 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

De politie heeft zaterdagavond- en nacht een drugscontrole gehouden bij De Linde / New Style in Groesbeek. Deze controle gebeurde in samenwerking met de uitgaansgelegenheid zelf en Iriszorg.

De politie in Groesbeek probeert al enige tijd het drugsgebruik in Groesbeek terug te dringen. Ook De Linde conformeert zich hier aan, zij wil een veilige uitgaansomgeving zijn voor hun bezoekers. Ideale uitgangspositie van beide partijen om samen te werken en een grote controle te houden. Met deze actie willen politie en De Linde een signaal afgeven richting de jeugd; gebruik of dealen van drugs wordt niet getolereerd.

Iriszorg
Ook Iriszorg was aanwezig tijdens de actie. Iriszorg lichtte het uitgaanspubliek voor en voorzag hen van informatie over drugs. Iriszorg wil jongeren bewust maken van de gevolgen van drugsgebruik.

Aantreffen harddrugs
Tussen 22.00 en 01.00 uur controleerde de politie op de aanwezigheid van drugs bij bezoekers van De Linde. Daar bij werd een politiespeurhond ingezet. De Linde stelde een ruimte beschikbaar waar personen gefouilleerd konden worden. Bij een 18-jarige jongeman uit Groesbeek werd harddrugs aangetroffen. Verder trof de politie bij geen van de gecontroleerde personen drugs aan, wel een aantal drugsgerelateerde voorwerpen. De drugs en voorwerpen werden in beslag genomen.

Tevreden
De controle is goed verlopen. Politieteam Groesbeek en De Linde zijn tevreden over de actie en de preventieve werking er van. Op deze manier wordt er samen aan een veilige en prettige uitgaansomgeving gewerkt.

Politie Gelderland-Zuid

 1. henk schreef:

  Vaker doen!!!

 2. Ruudjee schreef:

  Maar 1 gepakt? En de andere 100? Iedereen heeft tegenwoordig wel een lijntje of pilletje bij. Dan hebben.ze dus weer niet goed gekeken.

  • Ruudje schreef:

   @Ruudjee, waarschijnlijk is jouw stelling een feit, het zal niet de enige zijn geweest met ‘bezit’. Anderzijds ondernemen de instantie’s tenminste iets, ze moeten toch ergens beginnen..

  • jeuh schreef:

   Overdrijven is ook een vak. Alsof een speurhond er 100 mist, doe eens normaal joh. Het valt dus wel mee met het drugsgebruik (die avond dan in ieder geval).

 3. Blueboy schreef:

  Denk dat het ook aan de leeftijd ligt Ruudjeee dus misschien bij meer uitgaansgelegenheden controleren?

 4. hupkedrie schreef:

  Ik denk dat ze elkaar via whatsapp/sms/twitter e.d wel op de hoogte hebben gehouden hoor want 1 persoon lijkt mij toch ook wel een beetje weinig.

 5. Ruudje schreef:

  Ben het helemaal eens met Blueboy en hupkedrie. En Jeuh, struisvogelpolitiek voeren is zinloos. Nogmaals, de controlerende instantie’s zijn goed bezig! Vaker doen.

  • jeuh schreef:

   Willekeurige getallen gaan roepen en beweren dat; “Iedereen heeft tegenwoordig wel een lijntje of pilletje bij”
   schiet je natuurlijk al helemaal niets mee op.

 6. Anita schreef:

  @Jeuh, volgens jou valt het dus wel mee, die avond dan. Dat is toevalllig dan. Denk jij werkelijk dat er nog verschil zit in de mate van het gebruik per weekend.. Volgens mij niet en het verschil zit ‘m ook niet in welke uitgaansgelegenheid, gebeurt overal.

 7. jantje schreef:

  Die hond is denk verkouden geweest..haha…en de meest gasten die naar de Linde gaan hebben van te voren hun lijntje of pilletje al gehad en dat is voldoende v.w de vroege sluitingstijd en de zeer jonge leeftijd daar, of gaan even naar buiten om hun neus te poederen bij de auto,s. Er wordt niet vermeld wat er op de grond is gevonden wat weggegooid is en door de pot gespoeld is, en als het ook maar ietsjes door iemand bekent is dat een controle komt dan is dat zo bekent bij iedereen net zoals een alcoholcontrole. Maar toch een goede actie en signaal, en laat ze dan ook alle auto,s is onderzoeken die daar niets te zoeken hebben, daar is vaak de meeste drugs te vinden. Maar dat er 1 opgepakt is met drugs wil dat zeker niet zeggen dat iedereen daar clean heeft rondgelopen v.w dat er wel drugsgerelateerde voorwerpen zijn aangestroffen, en je neemt je snuifpijpje heus niet mee naar de disco om als rietje te gebruiken voor je drankje…neenee…Maar nogmaals een goede zet v.w dat men er toch iets tegen probeerd te doen….

 8. Jongen schreef:

  Iedereen werd gewaarschuwd op twitter / whatsapp dat nieuws verspreid zich zeer snel. Gewoon van te voren innemen… probleem opgelost.

 9. grosbeker1 schreef:

  Ik denk dat die politiespeurhond een beetje grieperig is geweest die avond.Je maakt mij niet wijs dat er maar eentje iets bij zich had.

 10. OnbEkenD schreef:

  Ik kan nog minstens wel 30 mensen opnoemen die pillen bijhadden hahahaha ;p
  Dusjjja zo goed is die controle nou ook weer niet geweest, en als ze het niet in De Linde doen, doen ze het wel ervoor, tegenhouden lukt toch nooit.