[Update] Groesbeek hard getroffen door het noodweer

23 mei 2012 - 18:18:21 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

img_0937Groesbeek is woensdagavond hard getroffen door het noodweer. Vooral het centrum van Groesbeek moest het ontgelden, het water stond op zo’n 40cm hoogte in de straten. Veel putdeksels kwamen omhoog, waardoor er een gevaarlijke situaties ontstonden op de wegen. De brandweer was op veel plekken snel aanwezig om de putdeksels dicht te leggen, maar ook burgers bekommerde zich om de omhoog gekomen rioolkleppen.

Een aantal winkels in het centrum zijn ondergelopen. De winkeliers werken met man en macht om het water weer naar buiten te dweilen. De geleden schade is vooralsnog onbekend.

Via Twitter kregen wij te horen dat in de Haarhamer de water via de toiletten omhoog kwam. Daarnaast was de Gooiseweg onbegaanbaar door het vele water wat zich op één punt verzameld had.

De Wylerbaan is op het moment van schrijven (20:45) afgesloten voor het verkeer. De reden is ons onbekend, maar waarschijnlijk is het vanwege het gevaar voor aquaplaning. Het naastgelegen weiland staat namelijk volledig blank, waardoor het water over de weg een ander weiland in loopt. Daarnaast ligt de weg bezaaid met stenen en heel veel zand.

Ook Omroep Groesbeek en de Mallemolen zijn getroffen door het noodweer. De vloeren en kelders staan onder het water, maar de uitzending van Omroep Groesbeek moet toch doorgaan. Zelfs in het archief van Omroep Groesbeek staat een laag water.

We ontvingen van een bezoeker een e-mail dat het meer dan 40mm geregend zou hebben in Groesbeek.

Update 24 mei 2012, 00:15 uur

Nadat de rust even wedergekeerd was in het dorp begon het tegen middernacht opnieuw te regenen. Korte, maar stevige, regenbuien gingen gepaard met onweer. Of dit opnieuw voor enige schade heeft gezorgd is vooralsnog niet bekend.

Heeft u foto’s van het noodweer? Stuur ze dan naar [email protected]

 1. Groesbeker schreef:

  het was gewoon verschrikkelijk…wat een weer..

 2. Stekkenberg schreef:

  nog put deksels en al erop gelegd en auto geduwt zo wat een zooitje overal.

 3. Hanneke schreef:

  Woooow het ging erop! Ik stel voor dat de gemeente er nu echt voor gaat zorgen dat de wateroverlast in de Gooiseweg opgelost wordt…zo voorkomen we ongelukken en overlast voor de automobilisten en de buurtbewoners. Complimenten voor de redactie, leuk om te zien wat het weer met ons dorp doet.

 4. vilje schreef:

  Bij de volgende riool renovatie maken we de diameter weer 10 centimeter groter weten we zeker dat we de
  volgende keer weer natte voeten hebben.

 5. Hans Peters schreef:

  We zijn al jaren aan het bezuinigen. Het regenwater moest van het riool worden afgekoppeld. Nu we mogelijk toch gaan fuseren, lijkt het me verstandig al zal het niet mogen om een deel van de reserve te bestemmen voor een fatsoenlijke regenafvoer in dit heuveldorp. Sterkte aan alle betrokkenen, hier aan de Hogeweg hebben ze voor een afvoer berg op gezorgd. Dan moet je al gestudeerd hebben om te weten dat water misschien wel berg op loopt.

 6. Bart schreef:

  Hahahahaha te mooi dit!!

 7. Tieneke schreef:

  @ Hans Peters: Als Sociaal Groesbeek nou eens een mooi-weer-verordening zou afkondigen!

 8. Erwin schreef:

  Natuurlijk, omdat het heel af en toe eens erg hard regent moeten we meteen maar joekels van buizen de grond in stoppen. Staat er iemand bij stil dat het centrum nou eenmaal in een dal ligt, dus al het water vanaf de molen en vanaf de Stekkenberg via de weg of via het riool het dorp in loopt.. Als er zoveel water ineens bij elkaar komt kan je wel buizen van twee meter de grond in stoppen, maar ook dat zal niet helpen. Soms komt er nou eenmaal zoveel naar beneden, dan heb je gewoon een beetje pech gehad. En als we dan al dikke buizen de grond in douwen, moet je ook niet klagen als het centrum twee maanden dicht gaat om de straat open te graven hiervoor.

 9. Ruudje schreef:

  @Bart, dus jij vindt dit te mooi Bart.. Weet je ook wie dit gaan bekostigen? Wij dus, van ons gemeenschapsgeld.

 10. Mark schreef:

  Sociaal Groesbeek doet helemaal niks! Hans is een kei in dingen roepen, maar als de knikkers verdeeld moeten worden gaat hij de grote partijen weer achterna. Talloze voorbeelden zijn er reeds gepasseerd waaronder de grootste mislukking het voorzieningshart, verkeerssituaties en de stoplichten!

  Dus Hans roept nu weer over zijn riool beleid, maar dat zijn weer loze woorden!

  • Hans Peters schreef:

   Mark,
   Het voorzieningenhart wordt een aanwinst voor de wijk in het begin was ik inderdaad tegen maar indien dit niet echt duurder is dan 2 oude gebouwen in stand houden is een keuze makkelijk gemaakt. De gebruikers zijn tevreden gesteld De verkeerslichten in het centrum zijn ingeregeld, de Houtlaan is weer 2 richtingen. Voor alle duidelijkheid ik heb tegen de aanschaf van de VRI gestemd. Politiek wordt nu eenmaal gevoerd met een meerderheid van in Groesbeek tenminste 9 raadsleden en 1 van de 17 is nu eenmaal geen meerderheid. Ik roep nu inderdaad om het riool maar als je het goed zou begrijpen dan weet je dat Groesbeek nog minstens 26 miljoen aan algemene reserve heeft, indien we fuseren met Millingen en Ubbergen gaat dat geld op de grote hoop en dan denk ik dat je dat beter kan investeren in oa het riool. Maar ook daar heb ik slechts 1 stem. Als je verder nog uitleg nodig heb kan je me bellen. Tieneke onzin natuurlijk. Kritiek mag beste mensen maar dan wel gefundeerd aub. Ik denk dat ik de social media gebruik om contact te hebben met de kiezer, misschien kan ik er wat mee met m’n ene zetel. En inderdaad soms roep je wat en stel je kwetsbaar op tot nu toe zie ik echter niet al teveel andere politici die dat doen. Nogmaals kritiek mag maar nadenken mag ook.

   • fran schreef:

    Misschien een idee om de 26mil gewoon zelf te houden bij de gemeente groesbeek. De oplossing is dan simpel, niet same gaan met millingen!!!!!! Denk dat dit het beste is, bespaart hoop geld voor de inwoners van groesbeek

 11. klein onderneming schreef:

  ik vindt dit niet mooi ik kan wel huilen gisteren belde ons mam op kom even helpen wat water stond binnen in huis 10jaar geleden hadden we dit ook al in binnenveld ik heb mijn bedrijf bij me ouders thuis onder een kantoor waar het altijd goed was gegaan ik kwam bij me ouderlijk huis en was me ouders aan helpen om water weg te krijgen ik had in bedrijf in kelder water stofzuiger staan toe ik daar kwam stond ik verschikt te kijken me hele kelder onder gelopen zag de deur niet meer brandweer heeft alle water weg gepompt deur open en echt ravage ik tot vanochtend bezig geweest omalles schoon te maken ik ben nu bek af maar ga zo weer verder als klein ondernemer ging al slecht nu nog slechter ik kan hoop weg gooien meeste is kapot ben er echt kapot van

 12. mike schreef:

  Mensen het was echt een drama gister in het dorp.De mensen die schade hebben geleden hop dat ze het vergoed krijgen.
  En wat betreft Hans Peters jij weet echt nergens vanaf met je gemeenteraad jij zult wel geen natte voeten hebben gehad gister

 13. Groesbeek schreef:

  Die fietser ben ik, haha, ik wist niet eens dat er iemand foto’s stond te maken

 14. Realist schreef:

  @Mike, Hans Peters is juist degene die zich hard maakt voor een betere waterafvoer. Jij komt vervolgens met een opmerking die nergens over gaat, want jouw redenatie komt er op neer dat iedereen die geen natte voeten heeft gehad er geen mening over mag hebben…

 15. karin schreef:

  schandalig dat alleen de wylerbaan afgesloten is. enig idee wat de golven die door de auto’s veroorzaakt worden allemaal doen? die geven nog veel meer schade dan er al is!