Opnieuw schade in Groesbeek tijdens jaarwisseling

13 januari 2012 - 10:50:14 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

Het blijft jammer: het geld dat uitgegeven moet worden vanwege schade tijdens de jaarwisseling. Dit jaar in de gemeente Groesbeek ca. 3200 euro, waarbij vooral schade aan (verkeers)borden werd aangericht.

Het genoemde bedrag is in ieder geval een kleine 1000 euro minder schade dan vorig jaar, maar het blijft zonde van het geld. Naast een in brand gestoken Humana-box bleef het verder relatief rustig in Groesbeek.

 1. Ben. schreef:

  Voor mij mogen ze de afsteektijd beperken op oudjaarsdag van 22.00 tot 02.00uur of helemaal afschaffen. In deze tijd met dat zeer zware vuurwerk brengt het alleen maar veel ellende, angst van mensen, schade, en slachtoffers teweeg, en dan heb ik het nog niet over de angst van onze huisdieren. Ik zie daar geen enkele lol meer van in tegenwoordig.

 2. Vuurwerk schreef:

  Ik vind dat het afschaffen van het vuurwerk nergens op slaat.
  Het is 1x per jaar en dan nog word er moeilijk over gedaan…

  En er is wel degelijk iets leuks aan, waarom zou de jeugd anders de hele dag buiten zijn bij oud op nieuw?

 3. blootspek schreef:

  Altijd de jongeren/jeugd de schuld geven. Zijn toch de volwassen personen wie dat illegaal spul in Nederland brengen, niet de jongeren.

 4. Marijke schreef:

  Ik vind die hele discussie over vuurwerk waanzin, net zoveel waanzin als het vuurwerk zelf.
  Iedereen klaagt dat ze de zorgverzekering en de boodschappen zo duur vinden maar er wordt wel voor miljoenen aan vuurwerk afgestoken. Laat ze dat geld besteden aan belangrijkere zaken dan snijdt het mes aan twee kanten. Ten eerste de overlast en ellende die mensen en dieren ondervinden van dat idiote vuurwerk, ten tweede minder kosten aan medische hulp voor diegene die denken dat vuurwerk alleen maar leuk en ongevaarlijk is. Want ook deze medische kosten moet de gemeenschap ophoesten en daardoor wordt de zorgverzekering ook steeds duurder. Het geld moet toch ergens vandaan komen.

  Mijn motto: schaf vuurwerk af of doe dit gezamelijk op een daarvoor aangewezen plaats zoals dat in de meeste landen gebeurd.

  • Bruurtje schreef:

   Marijke, ik ben het helemaal eens met jou reactie.
   Ik heb ook een paar reacties geplaatst maar 112 groesbeek zet ze onder
   afwachting van moderatie, jammer.

 5. Yeu schreef:

  Jongens, Vuurwerk da bomzla

 6. Ben. schreef:

  Ja, deze mensen vonden vuurwerk ook leuk, tot nu !
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/11356623/__Blind_door_vuurwerk__.html