Groesbeker (40) de cel in voor seks met minderjarige

14 november 2017 - 17:29:36 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

Een voormalig kroegbaas uit Groesbeek heeft 12 maanden cel, waarvan 9 voorwaardelijk, gekregen voor ontucht met een (toen) 15-jarige medewerkster van de kroeg.

De seksuele handelingen vonden plaats medio september 2015.

Het meisje moest eten brengen naar een persoon die boven het café van de voormalig kroegbaas woonde. De Groesbeker stond plots achter haar en wenkte haar mee richting badkamer. Eenmaal in de badkamer aangekomen hadden ze seks. Het rechtbankverslag meldt daarover: “De aangeefster had de seks laten gebeuren. Dat duurde twee minuten en verdachte was niet klaargekomen. Het was “broek uit, er in en er uit en broek aan”. Het is één keer gebeurd, midden september 2015. Ze hadden geen condoom gebruikt”.

De medewerkster heeft het verhaal aan haar ouders en ex-vriend verteld. De dader zou tweemaal eerder hebben geprobeerd seks te hebben met de werkneemster. Ze hadden een relatie. De Whatsapp-berichten die zijn verstuurd bevestigen het verhaal van het barmeisje. De rechtbank is van mening dat de dader misbruik heeft gemaakt van de kwetsbare positie waarin het slachtoffer zich bevond. Zij was zijn werkneemster en bovendien 23 jaar jonger.

De 40-jarige Groesbeker heeft een contactverbod opgelegd gekregen, moet zich laten behandelen en een schadevergoeding van € 17.000,- betalen.

–> Voor het gedetailleerde verslag klik hier