[Update] Scooterrijder onderuit tijdens achtervolging

9 augustus 2017 - 22:44:26 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

Een 47-jarige scooterrijder uit Groesbeek is woensdagavond rond 22:00 uur hard ten val gekomen op de Jan Steenweg in Groesbeek. Ooggetuigen zeggen dat de politie achter de scooterrijder aan zat, en dat ter hoogte van de Jan Steenweg de man ten val kwam.

Agenten zagen de man omstreeks 22.00 uur rijden in het centrum van Groesbeek. Toen de man tegen het verkeer in een eenrichtingsweg inreed wilden de agenten hem op zijn rijgedrag aanspreken. Maar de bromfietser reageerde niet op stoptekens. Toen de man ook niet reageerde op geluidssignalen, zwaailicht en aanroepen haalde de politiewagen hem in. Daarbij ging het mis en kwam de man op de Jan Steenweg door nog onbekende oorzaak in aanrijding met de politiewagen en een geparkeerde auto. De Groesbeker kwam daarbij te vallen en leek aanvankelijk ernstig gewond. De man was ook niet aanspreekbaar.

Een trauma helikopter en ambulance zijn opgeroepen om eerste hulp te verlenen. De helikopter is echter weer onverrichter zake huiswaarts gekeerd. Het slachtoffer kon op eigen kracht naar de ambulance lopen. De man is naar het ziekenhuis gebracht en onderzocht. Hij is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen. Omdat de man wel naar alcohol rook is van hem bloed afgenomen voor een bloedonderzoek.

De Dienst Verkeersongevals Analyse doet onderzoek naar het ongeval.