Hoogwerker brandweer verdwijnt uit Berg en Dal

4 februari 2017 - 10:35:31 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

PvdA Berg en Dal heeft een brandbrief gestuurd naar het bestuur van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. De hoogwerker van de brandweer staat namelijk op het punt te verdwijnen uit de gemeente Berg en Dal. De hoogwerker staat momenteel gestationeerd in Groesbeek.


De hoogwerker staat momenteel gestationeerd in Groesbeek.

Achterstand
De partij maakt zich er zorgen over, juist omdat er nu al vraagtekens zijn bij de brandveiligheid in de gemeente. Daar heeft PvdA 1,5 jaar geleden al vragen over gesteld en op dit moment is men bezig om de achterstand bij de brandveiligheid in zorginstellingen in te lopen.

Besluit terugdraaien
“Hoe het met het andere gemeentelijk vastgoed gesteld is weten wij nog niet omdat de prioriteit nu ligt bij onze tientallen zorginstellingen. Gerust zijn we daar dus ook nog niet op,” staat er in de brief. Die onzekerheid en het feit dat de Veiligheidsregio nu met deze maatregel komt is voor PvdA Berg en Dal een reden om aan de bel te trekken. De politieke partij doet een dringend verzoek het besluit onmiddellijk terug te draaien.

Inzet hoogwerker
Bij meerdere incidenten in gemeente Berg en Dal heeft deze hoogwerker inmiddels zeer verdienstelijk kunnen optreden. Zo werd een bejaarde vrouw uit Groesbeek vorig jaar nog gered uit haar woning. De hoogwerker is daar voor ingezet.

  1. Brand schreef:

    Da ding mot blieven er wordt steeds hoger gebouwtje in berg en dal

  2. Lambert schreef:

    Het is toch werkelijk van de pot gerukt, dat door de lokale gemeenschap in Groesbeek opgebrachte en betaalde brandweer voertuigen ” onteigent” kunnen worden door een losgeslagen organisatie.