Eigen parkeerplek politie op Dorpsplein Groesbeek

23 augustus 2016 - 11:04:40 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Politie

Parkeerplaats_politie_Dorpsplein_112Groesbeek_siteVoor de politie wordt er een extra parkeerplaats op het Dorpsplein gerealiseerd. Die komt tussen de boom en de plantenbakken. Ter plaatse zal een verkeersbord met de tekst “P – Politie” geplaatst worden. Het vak zal met lichtbruine stenen worden gestraat.

Sinds de komst van een politiesteunpunt in het gemeentehuis is er voor politieauto’s op het Dorpsplein ook parkeerplek nodig. Nu staan de wagens regelmatig op plekken die door de inwoners als “verkeerd” worden gezien. Dit komt omdat er door bezette parkeerplaatsen nabij het steunpunt geen ruimte meer is.

De politie is bij wet ontheven van de verplichting om in de blauwe zone in de vakken te parkeren en de blauwe schijf te gebruiken. Men moet zo snel mogelijk in de auto kunnen stappen in geval van spoed. Om die reden wordt er dan ook regelmatig een politieauto geparkeerd buiten de zes (waarvan 2 voor invaliden) aanwezige vakken.

“Met elkaar vinden we het belangrijk dat ook de politie het goede voorbeeld geeft. Zeker ook omdat wij als gemeente van de politie handhaving verwachten van het verbod om buiten de vakken te parkeren, zo ook op het Dorpsplein”, leggen burgemeester en wethouders uit. Zij hebben daarom dinsdagochtend besloten om een extra parkeerplaats te realiseren in hebben ingestemd met een verkeersbesluit hierover.

 1. Flak schreef:

  Het is eigenlijk van de zotte dat de gemeente Berg en Dal met ca. 36.000 inwoners niet kan beschikken over een eigen politiebureau maar het moet doen met een steunpunt. Met dank aan weer een reorganisatie van de politie. Het vreemde is dat de politie de dienst moet beginnen in Wijchen.
  Vandaar uit moet het politiepersoneel dienst doen in de gemeente Berg en Dal. Als de dienst erop zit
  moeten de dienstvoertuigen weer worden “geparkeerd” op het politiebureau in Wijchen. Op jaarbasis worden hierdoor heel veel nutteloze kilometers verreden. Lijkt mij niet efficient.
  Ik neem aan dat het een en ander in de gemeenteraad besproken is of heeft men daar zitten slapen ?

 2. groeten uit Milsbeek schreef:

  Helemaal begrijpelijk!! laat ze maar zeuren en allemaal weer een invulling/mening hebben in Groesbeek 😉 Er gaat niets boven de hulpverlening als dit noodzakelijk is. Goede zet.